We bieden hulp om de kennis van professionals, ouders en jongeren bij elkaar te brengen om te leren.
- We bieden trainingen aan in ‘vakbekwaam redeneren’, zodat professionals leren een Verklarende Analyse op te stellen. Hiermee ontstaat er hulp die niet reageert op symptomen maar de echte oorzaken aanpakt. We analyseren de trainingen en de implementatie van de werkwijze. We hebben een “olievlek”- plan om de kennis niet alleen te verspreiden maar ook te verdiepen en verankeren.
- We faciliteren K-EET, het netwerk van professionals om jeugdigen met eetstoornissen beter en sneller hulp te bieden. We streven naar een sterk K-EET netwerk in elke jeugdregio.
- We stimuleren de doorontwikkeling van de Regionale Expertteams zodat die steeds beter in staat zijn om oplossingen voor vastgelopen casussen zelf te vinden.
- Er zijn casusonderzoekers beschikbaar omdat casusonderzoek een goede manier is om te leren. We gebruiken hiervoor de methode van Ketenbreed Leren.
- In de Klankbordgroep van BOEG zitten vertegenwoordigers van aanbieders van jeugdzorg, ervaringsdeskundigen, gecertificeerde instellingen (GI’s) en kennisinstituten. Daar worden nieuwe ontwikkelingen getoetst aan de praktijk.
- We leveren een bijdrage voor een promotieonderzoek naar de inzet van JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) omdat we geloven in natuurlijke steunfiguren.
- We faciliteren een netwerk van contractmanagers van de 7 jeugdhulpregio’s om ervaringen uit te wisselen en krachten te bundelen.
- In het netwerk Jeugdhulp Gelderland leert! werken de Hogescholen, zorgaanbieders, Kenniswerkplaatsen, GI’s en jeugdhulpregio’s samen om het leren te stimuleren en ondersteunen. We ontwikkelen actieleertrajecten zodat professionals uit meerdere organisaties met elkaar en samen met ervaringsdeskundigen, ouders en jongeren verkennen hoe ze de opgedane kennis kunnen verdiepen en borgen in hun eigen organisatie.